Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ  η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γιαπανά, με τίτλο «Διαχείριση ασφάλειας αθλητικών εγκαταστάσεων».


Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του είδους του που κυκλοφορεί στην Κύπρο και στην Ελλάδα και βασίζεται στις διαδικασίες που ακολουθούνται σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και τις οδηγίες της FIFA και UEFA με στόχο την ασφαλή διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Με τρόπο συνοπτικό και κατανοητό, το βιβλίο επεξηγεί τις ορθές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται έτσι ώστε όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις να διεξάγονται με ασφάλεια, παρέχοντας παράλληλα την μέγιστη εξυπηρέτηση. Το βιβλίο ενδιαφέρει όλους όσους ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, καθώς επίσης και όλους όσους οι εκδηλώσεις τους προσελκύουν μεγάλο αριθμό κοινού.


Το βιβλίο παρουσίασε ο  κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης, γενικός διευθυντής του ΓΣΠ και μέλος της Επιτροπής Επιτηρητών, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν ο γενικός
διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ανδρέας Μυλωνάς, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια», Θεόδωρος Ιωαννίδης και Δρ. Γιώργος Κρητικός, γενικός διευθυντής του Global College.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Μυλωνάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο Γιώργος Γιαπανάς, μέσα από τη μελέτη της κυπριακής νομοθεσίας, τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, καθώς και μέσα από την εμπειρογνωμοσύνη του, αποσαφηνίζει τον ρόλο που έχει να επιτελέσει όποιος συμμετέχει στη διαμόρφωση, στον καταρτισμό, στην εφαρμογή και στην αξιολόγηση κάθε σχεδίου ασφαλείας ώστε αυτό να είναι αποτελεσματικό και να διασφαλίζει τη δημιουργία ενός ασφαλούς, προστατευμένου και φιλόξενου περιβάλλοντος για τους θεατές».


Ο πρόεδρος του ΓΣΠ, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στο στάδιο ΓΣΠ στον τομέα της ασφάλειας, με τη συμβολή τόσο του Γιώργου Γιαπανά όσο και του Φοίβου Κωνσταντινίδη. Τόνισε ότι μεγάλο μέρος του υλικού του βιβλίου προήλθε από την εμπειρία του ως αναπληρωτή
Υπεύθυνου Ασφάλειας του ΓΣΠ αλλά και από τα δεκάδες σεμινάρια που παρακολούθησε για θέματα ασφάλειας αθλητικών εκδηλώσεων, κάνοντάς τον εγκεκριμένο από την UEFA εκπαιδευτή επιτηρητών.


Από την πλευρά του ο Δρ Γιώργος Κρητικός, τόνισε την υπερηφάνεια του Global College, για τον Γιώργο Γιαπανά, ο οποίος διδάσκει στο κολλέγιο, από τον Οκτώβριο του 2014.


Ο Γιώργος Γιαπανάς αφού αναφέρθηκε στην διαδρομή που ακολούθησε για την ολοκλήρωση του βιβλίου, ανέφερε ότι  «κάποιοι θρήνησαν ανθρώπινες ζωές για να χρειαστεί να μάθουν και να βελτιωθούν από τα λάθη και τις παραλήψεις τους. Ο ορισμός της ασφάλειας στο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει μέσα από τραγωδίες. Ας
χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε και εμείς ανθρώπινες ζωές».


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΠΑΝΑ

«Διαχείριση ασφάλειας αθλητικών εγκαταστάσεων»

Σημερινή - 6 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 31

Πολίτης - 7 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 49 και 61

Πολίτης - 9 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 37

Πολίτης - 13 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 30

Σημερινή - 13 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 31

Sport Day - 13 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 10

Σημερινή - 14 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 37

Αθλητικό δελτίο ειδήσεων - MEGA 12 Φεβρουαρίου 2016

Goalnews - 14 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 23

Πολίτης - 19 Φεβρουαρίου 2016

Σελίδα 38

Τριμηνιαίο τέυχος ΓΣΠ

Φεβρουάριος 2016

Ενημερωτική εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα (ΡΙΚ) 9 Μαρτίου 2016

Αθλητικό δελτίο ειδήσεων - ΡΙΚ 9 Μαρτίου 2016